Начало Други Косачка на Honda с рекорд на Гинес – вдига 190 км/ч!

Косачка на Honda с рекорд на Гинес – вдига 190 км/ч!

124
0

Косачката Honda Mean Mower определено е най-бързата в света. Тя счупи световния рекорд за скорост с повече от 45 км/ч. Honda Mean Mower разви 187,6 км/ч на испанската тестова писта IDIADA в Тарагона.

Така Honda Mean Mower беше вписана в книгата за рекорди на Гинес и определено е  най-бързата косачка на света. За да спази изискванията на Гинес, косачката се движи на пистата цял час.Зад волана на Mean Mower бе журналистът Прайс Уорд.

Машината е с мотоциклетен двигател и мощност 109 к.с. Създадена е от сътрудничеството между Honda и екипа от ВТСС (Бретанския шампионат за туристически автомобили) Team Dynamics, който е партньор на марката. Най-тежката задача при изработването на косачката е да запазят външния й вид, защото по регламент трябва да изглежда като екземпляр от серийно производство.

Иначе, косачката Mean Mower направо болид – шасито е от хром-молибденова сплав, окачването и колелата са от ATV, a в отделението за тревата са резервоарът и два радиатора – за маслото и за охладителната течност. Косачката тежи 140 кг и се ускорява от 0 до 100 за 4 сек. Двигателят е 1,0-литров от мотоциклета Honda VTR Firestorm.