Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кошмар за Форс Индия на Хокенхайм

Кошмар за Форс Индия на Хокенхайм

58
0

В истински кошмар се превърна домашната за Адриан Сутил Гран при на Германия за целия екип на Форс Индия. Фактът, че и двамата пилоти финишираха (Сутил бе 17-и, а Витантонио Лиуци се нареди позиция по-напред), не бе никаква утеха за отбора, който се надяваше на значително по-добър резултат.

– В първата обиколка се ударихме с Тонио и загубих позиции. По принцип стратегията ни гласеше, че ако не спечеля места на старта, ще спра още в първия тур в пита, за да сложа твърди гуми. Беше добър план, още повече, че няма какво да губиш, когато си толкова назад, но пък по време на бокса имаше объркване. Тонио се беше обадил да каже, че влиза за смяна на предно крило, двамата пристигнахме заедно и от там дойде объркването на гумите. Наложи се да се върна, за да ми сложат правилния комплект. Иначе през целия уикенд не бяхме бързи, но понякога се случва и това – почти оптимистично заключи Адриан с поглед към следващия старт.

Лиуци също бе на мнение, че случилото се на Хокенхайм е разочароващо. Той също трябваше да прави второ влизане в пита веднага след наложителното първо след старта, тъй като механиците бяха монтирали на неговата кола гумите на съотборника му. При него пък скоростта бе близо до тази на пилотите в топ 10 днес и затова италианецът предпочете да обърне внимание на положителните страни в тежкия уикенд.