Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кошмарът на Рено в Сингапур приключи с унизителна глоба

Кошмарът на Рено в Сингапур приключи с унизителна глоба

31
0
Виталий Петров

Кошмарният уикенд на Рено в Сингапур приключи с унизителна глоба за грешно подадена инструкция към Бруно Сена по време на състезанието.

От питуола се обадили на бразилския пилот малко преди рестарта (при прибирането на колата за сигурност) и му казали, че се бори за позиция със Серхио Перес, който всъщност бе с обиколка пред Бруно. Опитът на състезателя на Рено да изпревари съперника си от Заубер завърши с удар и 7500 евро глоба за отбора от Енстън.

Шефът на екипа Ерик Булие заяви, че никой не е очаквал представянето на тима да е толкова лошо и го определи като смущаващо.

Тези 61 обиколки страдание бяха последната капка в този разочароващ уикенд – допълни и техническият директор Джеймс Алисън. – Нямахме кой знае какви надежди от самото начало. Бруно обаче докосна предпазна бариера след първия си питстоп и трябваше да влиза отново, за да смени счупеното си крило. Виталий [Петров] пък нямаше KERS и това направи ситуацията още по-сложна за него.

Много сериозно износване на гумите допълнително затрудни Сена, каза самият той.

Опитвах се да давам някакви прилични времена, но се налагаше да напасвам баланса на спирачките и да компенсирам съсипването на задните гуми. Със софт пък нямаше толкова прилепяне, колкото със суперсофт. След удара в стената състезанието ми стана много, много трудно – допълни бразилецът.

За Петров нещата също бяха крайно тъжни след финала и той бе категоричен, че ще се постарае да забрави надпреварата максимално бързо.

Проблемът с KERS-а се появи малко след старта и ми костваше няколко десети от секундата, а и почти не можех да изпреварвам. После се скапаха гумите, а при затварянето ми с обиколка трябваше да намалявам и налягането в тях се качи – разказа по-подробно руснакът.