Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кошмарен уикенд за Макларън

Кошмарен уикенд за Макларън

54
0

Тежкият уикенд за екипа на Макларън приключи кошмарно, след като Люис Хамилтън завърши едва 16-и, а Хейки Ковалайнен отпадна от Гран при на Великобритания. Английският пилот на Сребърните стартира от предпоследна позиция на стартовата решетка, което не помогна на усилията му да напредне в колоната.

– Дадох всичко от себе си днес. Въпреки че се борех за по-задни места, бях на лимита през цялото време. Хареса ми битката с Фернандо [Алонсо], но днес нямахме достатъчно темпо, за да влезем в точките – обясни Хамилтън.

Ковалайнен от своя страна стартира зле и в края на първия тур бе в дъното. С гориво за половината дистанция от общо 60 обиколки, финландецът упорито наваксваше изгубените места. Тур след питстопа си обаче той бе ударен от Себастиен Бурде (Торо Росо) при спирането за Вейл. При катастрофата се спука задна лява гума и окачването в тази част на автомобила също бе повредено, което го принуди да се прибере в бокса.

– Допреди отпадането колата вървеше добре, стратегията работеше, въобще нещата се подреждаха. След това обаче трябваше да спра – заради удара болидът бе неуправляем и се прибрах като предохранителна мярка – сподели Хейки.