Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кошмарно състезание за Уилямс

Кошмарно състезание за Уилямс

57
0

Ралф Шумахер е добре след ужасната катастрофа, която претърпя вчера на Индианаполис. Германецът се удари жестоко в бетонната стена в 11-ия тур от надпреварата. Маршалите го извадиха от кокпита, след като той не успя сам да излезе. След това пилотът на Уилямс бе закаран в болница, където ще прекара няколко дни.
Ралф е в болница. Боли го много, но няма сериозни травми. Стомахът му е малко разстроен, но иначе състоянието му е стабилно – заяви Франк Уилямс.
Техническият директор на отбора Сам Майкъл по-късно разкри, че катастрофата е била причинена от спукана гума.
Михаел Шумахер пък призна, че е бил разтърсен от катастрофата на брат си. Всеки път, когато минаваше покрай мястото на инцидента, световният шампион упорито се опитваше да види какво се случва вдясно от него.
Бях шокиран, когато видях, че е Ралф. Видях как удари стената и бях много разтревожен – обясни той.
Впоследствие от Ферари уведомиха по радиото Михаел, че брат му е добре. Първата му работа след приключване на пресконференцията на Инди бе да отиде в болницата, където вече бе спортният директор на BMW Марио Тайсен.
Гран при на САЩ се оказа пълен кошмар за Уилямс, след като другият пилот на екипа Хуан Пабло Монтоя бе дисквалифициран. Надпреварата тръгна зле за колумбиеца от самото начало. Преди началото на загряващата обиколка той заряза състезателния си болид, който не успя да тръгне и на бегом се върна в бокса, за да вземе резервната кола. Тъй като обаче не бе излязъл от болида в рамките на 15 секунди преди началото на инсталационния тур, Монтоя бе наказан (на доста късен етап от състезанието).
Единственото успокоение е, че колата бе бърза, което ми позволи бързо да наваксам загубените позиции – коментира колумбиецът.