Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Коста: Няма по-добър от Шумахер в развитието на болида

Коста: Няма по-добър от Шумахер в развитието на болида

30
0
Алдо Коста

Предизвикателството да се бори с Ферари в екип с Рос Браун и Михаел Шумахер е в основата на решението на Алдо Коста да приеме предложението на Мерцедес.

Той ще се присъедини към екипа, за да отговаря за конструкцията и развитието на автомобила.

Мерцедес искат да постигнат успех, а тази философия пасва на амбициите и характера ми. След приключването на работата ми във Ферари говорих с Браун и Боб Бел. Само няколко думи с Рос бяха достатъчни, за да открием, че сме на една и съща вълна – както винаги – коментира Коста пред Гадзета дело Спорт. – Все още не съм се чул с Шумапер, но и това ще стане скоро. Никой не толкова добър като него в интерпретирането и развитието на колата. Той ще е в основата на работата, а и вярвам в него като състезател. Но идеята да се изправя срещу Ферари с хора, работили в Маранело, ме вълнува, въпреки че от друга страна всички ще си останем приятели, а не врагове.

Той споделя още, че в първите седмици след напускането си се е грижил за личните си дела и дори е обмислял варианта дали да не опита силите си в някаква друга категория автомобилен спорт. Възможността да се върне във Формула 1 с Мерцедес обаче се оказала прекалено привлекателна.

Ще водя екипа, който ще се грижи за конструирането и развитието на болида. Освен това ще следя младите кадри. Няма да ходя по пистите, но това е подобно на ролята, която изпълнявах във Ферари преди да стана технически директор – разяснява още Коста ролята, която ще изпълнява в Бракли.

Един от проблемите, сочени в работата на Коста за Ферари, е, че е прекалено обстоятелствен и вземането на решения му отнема страшно много време. Той самият не е съгласен с обвиненията, че е бюрократ и заявява, че пази невероятни спомени със Скудерията и всички спечелени с отбора титли.