Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт доволни от издръжливостта на СА2010

Косуърт доволни от издръжливостта на СА2010

47
0

Общо 11 336 км (2547 обиколки) бе резултатът от четирите серии тестове за двигателите Косуърт СА2010 V8, с каквито са автомобилите на Уилямс, Лотус и Върджин. След приключване на тренировките от компанията обявиха, че са постигнали набелязаните цели преди надпреварата в Бахрейн следващата седмица. Екипът на Косуърт е оптимистично настроен заради демонстрираната издръжливост на агрегатите, както и от поведението им.

– Тренировките в Барселона бяха удовлетворяващ финал на предсезонната подготовка на Косуърт. Всички цели бяха изпълнени, като основната бе да се уверим в издръжливостта на моторите, както и да изградим солидни връзки с отборите, на които ги предоставяме – коментира генералният мениджър на компанията Марк Галахър. – Изминалите седмици бяха особено важни за нас и фактът, че завръщането ни във Формула 1 протече така добре е истинската оценка за всички отдели – развитие, производство, пистови и тест операции.

Признание за Косуърт дойде и от техническия директор на Уилямс Сам Майкъл с изявлението, че двигателите са се справили с предизвикателствата.

– Моторите ни дадоха всичко, което очаквахме от тях. Доволни сме от темпото им на развитие, работата по интегриране на агрегатите с шасито. Свършиха всичко прекрасно при чудесна издръжливост – допълни австралиецът.