Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт развълнувани от полпозишъна на Уилямс и Хюлкенберг

Косуърт развълнувани от полпозишъна на Уилямс и Хюлкенберг

38
0
Косуърт

Не само Уилямс, но и Косуърт празнуваха спечеления от Нико Хюлкенберг полпозишън за Гран при на Бразилия. Резултатът е най-доброто постижение в квалификация за 2,4-литровия V8 CA2010 от завръщането на компанията в спорта след тригодишно отсъствие.

Полпозишънът на Нико и шестото място на Рубенс Барикело отбелязаха седмото класиране в топ 10 за пилотите на Уилямс в последните 10 тренировки за разпределение позициите на грида. Това свидетелства за покачващата се конкурентоспособност на екипа в комбинация с британските двигатели, убедени са в Косуърт.

– Поздравяваме Нико, Рубенс и целия тим на Уилямс за представянето им, като им пожелаваме и успех в състезанието – заяви шефът на отдела за Формула 1 в Косуърт Марк Галахър. – Постижението се дължи на целия пакет, а ние прекрасно познаваме огромното количество усилия от страна на отбора и пилотите, вложени, за да се върнем всички в челото на колоната. В Косуърт могат да празнуват всички, допринесли за този невероятен момент. Групата ни за поддръжка работи неимоверно усилено този сезон, оптимизирайки представянето на нашия СА2010. Доставянето на агрегати на четири екипа ни научи на страшно много неща и направихме впечатляващ прогрес – допълни той.

Последната първа позиция на Косуърт бе по времето, когато компанията все още бе собственост на Форд и датира от Гран при на Франция през 1999 г. Тогава Барикело спечели квалификацията със Стюарт. Последната победа пък е в… Бразилия пред 2003 г. – хаотичната надпревара, в която надделя Джанкарло Фисикела с Джордан.