Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Фетел бе непобедим

Ковалайнен: Фетел бе непобедим

57
0

Хейки Ковалайнен от тима на Макларън призна, че Себастиан Фетел и Торо Росо са били непобедими в италианската Гран при.

„Очевидно бе невъзможно да победим” – казва Ковалайнен, който завърши на 12 секунди зад Фетел. „Себастиан и Торо Росо бяха силни през целия уикенд.”

„Имах малки проблеми в началото на състезанието. При първия стинт с гумите за екстремно мокро ми беше трудно да намирам начин да ставам по-бърз. Но към края нещата се подобриха малко. Въпреки всичко мисля, че това беше максимумът от нас днес.”

Финландецът, който така и не успя да се превърне в заплаха за Фетел, призна, че условията са допринесли за трудното състезание, като спирачките му не са работили ефективно заради ниските температури.

„Заради хладното време ни бе трудно да ги накараме да работят оптимално” – казва пилотът на Макларън. „Просто днес беше малко трудно и то за всички. Сигурен съм, че някои са имали проблеми със спирачките и съм сигурен, че и на това се дължи слабото темпо.”

Ковалайнен казва, че колата за сигурност е помогнала да се подобрят условията по отношение на гумите и спирачките. Това обаче не е оптимизирало по някакъв начин видимостта.

„Това помогна малко да повдигнем температурите, но е трудно да се каже, че по някакъв начин подобри особено ситуацията.”