Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен или Кобаяши може да заменят Грожан в Лотус?

Ковалайнен или Кобаяши може да заменят Грожан в Лотус?

78
0
Камуи Кобаяши

Хейки Ковалайнен или Камуи Кобаяши може да заменят Ромейн Грожан в Лотус, твърдят появили се през последните дни слухове.

Японецът остана без кокпит, след като Заубер предпочетоха Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес за следващия сезон. В Катерам пък подписаха с Шарл Пик и се очаква да обявят другия си пилот за 2013 г., но той няма да е Ковалайнен.

Според финландската телевизия MTV3 Хейки е кандидат за кокпита на Грожан. Там твърдят, че има сериозна вероятност сънародникът им да стане съотборник на Кими Райконен, тъй като в Лотус обмисляли вариант да не подновяват контракта на французина заради множеството му инциденти през 2012 г. Немското списание Ауто Мотор унд Шпорт също пише, че има възможност Ромейн да не остане в Енстън. Причината пак са множеството катастрофи. Дори Тотал, благодарение на които Грожан е в тима, се колебаели дали да продължат да го подкрепят, тъй като имиджът на пилота не пасвал на кампанията им за безопасност по пътищата.

От Лотус няколко пъти заявяваха, че договорът на Грожан е готов. Причината още да не е подписан е, че не са имали време. Собственикът на екипа Жерар Лопес също обори последните слухове с твърдението, че все още вървят дискусии.

В същото време има предположения, че Ковалайнен може да реши да смени автомобилната категория и да отиде в ралитата, както направи Райконен преди няколко години. Хейки не крие, че харесва WRC.

Името на Кобаяши също се свързва с място в Лотус, при това от друг финландски източник – вестник Турун Саномат. Японският пилот се опитва от известно време да събере средства, които да му помогнат да остане в спорта.