Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Изпълнихме правилно стратегията си!

Ковалайнен: Изпълнихме правилно стратегията си!

36
0

Екипът на Лотус сияеше след финала на дъждовната квалификация на пистата Сепанг за домашната си Гран при на Малайзия, след като Хейки Ковалайнен спечели 15-а позиция на стартовата решетка.

– Невероятно съм доволен! Наистина харесвам такива условия – трудно е да прецениш скоростта си, налага се да поемеш някои рискове, през цялото време имаш усещането, че ще изтървеш автомобила, но във всичко това е предизвикателството и го обожавам! – възкликна Хейки след сесията. – В някои части трасето бе много мокро и валеше сериозно, на други – не чак толкова. Да стигнем до втората част определено надхвърля очакванията ни, но имахме и малко късмет. В същото време обаче пак победихме останалите нови отбори! И въпреки шанса, изпълнихме правилно стратегията си, както показва случилото се с Макларън и Ферари. Нямам търпение за утрешната надпревара!

Ярно Трули ще се нареди 18-и на грида и бе разочарован, че не успя да прескочи Q1.

– За съжаление в най-бързата ми обиколка друга кола се завъртя пред мен и това ме забави във втория и третия сектор. След това дъждът се усили и нямах шанс да подобря времето си – обясни италианецът.

Шефът на Лотус Тони Фернандес загуби ума и дума от радост и не пестеше похвалите за тима си.

– На седмото небе съм, невероятно развълнуван. Накарахме Торо Росо да работят за надниците си днес. Сега ще празнуваме, утре ще видим какво ще стане – остана предпазлив в прогнозите Фернандес.