Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен най-бърз в първата тренировка

Ковалайнен най-бърз в първата тренировка

35
0

Хейки Ковалайнен направи най-бърза обиколка в  първата тренировка преди неделната Гран при на Унгария. Финландецът, който спечели преди година на Хунгароринг, изпрерави Нико Розберг с Уилямс и съотборника си в Макларън Люис Хамилтън.

Хейки постигна най-добрия си резултат в последните минути на тренировката като за първи път използва новия аеропакет на Макларън, с голям двоен дифузьор, който бе на разположение на Хамилтън за Гран при на Германия.

Всички пилоти в челото използваха само по-твърдия тип гуми на Бриджстоун за този уикенд – софт. Четвърти остана победителят от Германия Марк Уебър, а след него се подредиха Казуки Накаджима с Уилямс и Ярно Трули с Тойота. Следваха пилотите на Ферари Кими Райконен и Фелипе Маса. Всички бяха с много близки резултати и това обещава супер битка в утрешната квалификация и в неделя.

Времето е много топло, пистата се нагря до 38 градуса и това поставя екипите в различна ситуация спрямо условията в предишните две състезания.

Уебър например се оплака от пробелеми с гумите в бавния сектор 2, докато съотборникът му Фетел точно в него бе най-бърз от всички, но след това гумите му прегряваха.

Роберт Кубица за първи път от началото на сезона бе доволен от колата си и това пролича от добрия му резултат. Топлото време обаче този път не помогна, поне засега, на пилотите на Браун, по-бързият от които бе Бътън, с 10-о време.

Логично най-много обиколки направи дебютантът Хайме Алгерсуари, който натрупа опит зад волана на Торо Росо и допусна само една грешка, като изгаси колата си преди да е стигнал механицете си в пита.