Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен най-бърз в третата тренировка

Ковалайнен най-бърз в третата тренировка

30
0

Отново пилот на Макларън, финландецът Хейки Ковалайнен бе най-бърз в третата свободна тренировка днес. Съотборникът на Люис Хамилтън изпревари с по-малко от 0,1 сек Фелипе Маса от екипа на Ферари в последната си обиколка в последната минута. На третата позиция пък остана именно Хамилтън.
Едночасовата сесия се проведе на суха писта, като вероятно това ще е последният шанс да правят изпитания на сухо.
Въпреки това обаче грешки на пилотите не липсваха. Хамилтън излезе от трасето в предпоследния завой на последната си обиколка, но и без тази грешка той нямаше да може да подобри времето на съотборника си. Маса също имаше своите моменти, в които допусна неточности в управлението. Това обаче не попречи бразилецът и неговият съотборник Кими Райконен (9. +0,759) да бъдат с най-висока максимална скорост на правите, докато пилотите на Макларън бяха най-бързи в последната изпълнена с множество завой част от трасето във вътрешността на Стадиона.
Роберт Кубица от BMW имаше отново технически проблеми и се прибра бавно в бокса, след като се оплака на инженерите си, че колата му тегли на едната страна. Подозрението от страна на специалистите в бокса бе за повредена полуоска.