Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен не се разсейва от слуховете за бъдещето му

Ковалайнен не се разсейва от слуховете за бъдещето му

67
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен не се разсейва от слуховете, появили се напоследък и пращащи го в различни отбори от Формула 1 от настоящия му екип Катерам. Финландецът не коментира на пистата Хунгароринг до Будапеща и изявлението на бившия си съотборник Люис Хамилтън, че е един от най-бързите пилоти в съвременната Формула 1.

По това време на сезона се чуват много неща по отношение на много пилоти, но за мен нищо не се е променило до момента – заяви Хейки. – Единственият ми фокус е върху нашия тим и колата ни, да извлечем най-доброто от оборудването, с което разполагаме. Едва по-късно в някакъв момент ще седнем с мениджмънта ми и с Катерам, за да видим какво да правим в бъдеще.

Финландецът спечели единствената победа в кариерата си досега именно на унгарската писта, но въпреки това подходът му е като към всяко друго трасе.

Измина много дълго време, откакто спечелих тук. А това е само един уикенд в един наистина дълъг шампионат. Състезанието е малко като домашно за мен като финландец, тъй като доста хора от родината ми идват. Затова може би емоциите са малко повече, но иначе си е нормален уикенд – обясни Ковалайнен.

Той е и сериозен спортен фен, така че ще следи Олимпийските игри в Лондон. В същото време обаче не се чувства особено изкушен да опита сили в ралитата.

На един пилот винаги му се иска да пробва, но както видяхме в случая с Кими [Райконен], това никак не е лесно. Особено ако директно отидеш в световния шампионат. Очакванията би трябвало да са нулеви. Ако реша, би било изцяло за забавление, тъй като ще отнеме много време да стигна достатъчно конкурентно ниво. В момента съм съсредоточен върху Формула 1. Чувствам, че от няколко години кариерата ми се възроди. Чувствам се добре и не ми минават други мисли през главата. Сега трябва да подобря резултатите си в F1. Някой ден пък, когато съм стар и побелял, може да си купя един Ескорт Mk2 и да карам рали вкъщи – допълни финландецът.