Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Очаквах Ферари да са силни

Ковалайнен: Очаквах Ферари да са силни

64
0

Пилотът на Макларън Хейки Ковалайнен каза, че не е изненадан да види, че на първата редица в Монако ще стартират пилотите на Ферари, въпреки че неговият тим през по-голямата част от тренировките доминираше.

Финландецът бе най-бърз от всички във влажната тренировка в събота, въпреки че се завъртя. Той обаче просто не можа да повтори темпото си в квалификацията.

Ковалайнен ще стартира четвърти на решетката заедно със своя съотборник Люис Хамилтън.

„Те бяха силни през цялата година, така че защо не?” – каза Ковалайнен пред репортерите на британската телевизия ITV, отговаряйки на въпрос дали е шокиран от темпото на Ферари. „Те определено не са загубили темпото си през този уикенд. Определено са много силни и бързи.”

„Днес просто не можахме да извлечем повече от колата и гумите, особено от по-меките смеси, и аз поне почувствах, че наистина не мога да извлека повече. Не знам точно защо, но определено трябва да опитам да открия причините и утре да опитам вече наново.”

По отношение на сутрешния инцидент на изхода от Басейна финландецът призна, че грешката е била негова и той леко е докоснал бариерата.