Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен оставя ГП на Турция зад гърба си

Ковалайнен оставя ГП на Турция зад гърба си

42
0

Хейки Ковалайнен обеща да не си губи време с въпроси дали е можел или не да спечели Гран при на Турция, ако не е било пукването на гумата му.

Една от гумите на пилота на Макларън се пукна след контакт с Кими Райконен в първия завой, в резултат на което и шансовете му за първа победа се изпариха. И въпреки разочарованието и какво е можело да се случи иначе, Ковалайнен подчерта, че е по-важно за него да се фокусира върху бъдещето и завръщането в битката за титлата.

„Това не бе състезанието, което планирах, но какво мога да направя? Проблемът с лявата задна гума ми коства състезанието, но не можем да направим нищо за това. Трябва да продължим.

Спукването на гумата в Турция и катастрофата в Испания попречиха доста на борбата му за титлата, но нищо от това не се дължеше на негови грешки. Затова и финландецът е категоричен, че остава оптимист и не смята, че е загубил шансовете си за борбата за титлата.

„В момента не мисля за шампионата, а гледам състезание по състезание, опитвайки се да подобрявам представянето си. Какво мога да направя? През първите няколко състезания се представих на ниво, въпреки че единствената надпревара без проблеми бе тази в Малайзия.

„Във всички други имах някакви проблеми в някакъв етап от уикенда или самото състезание. Да се надяваме, че ще успеем да преобърнем нещата, да имаме повече късмет и да спечелим повече точки.”

Ковалайнен категорично отказа да обвинява своя сънародник във Ферари за инцидента в Турция, осъзнавайки, че никой не е виновен за това, а това е просто стечение на обстоятелствата. Пилотът на Макларън обаче е уверен в потенциала на колата и не се съмнява, че ще успее да постигне обещаващи резултати с нея.