Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Първата част на квалификацията трябва да е история за нас

Ковалайнен: Първата част на квалификацията трябва да е история за нас

42
0
Тони Фернандес,Хейки Ковалайнен

Ентусиазмът в редиците на Катерам след представянето на новата кола е лесно доловим. Хейки Ковалайнен не прави изключение и финландецът се надява благодарение на СТ01 екипът най-накрая да се присъедини към екипите в средата на класирането. Той не крие, че надеждите му са свързани и с използването на системата KERS.

Досега отборът се бе отказал от използването на тази технология, но за сезон 2012 бе решено да бъде включена към пакета, получаван от Рено. Скоростите и хидравликата пък ще се получават от Ред Бул.

„Това ще ни позволи да се отделим от отборите на дъното и ще е особено полезно при стартовете“, цитиран е Ковалайнен от Sky Sports. „Що се отнася до времената на обиколка, KERS ще ни позволи да свалим приблизително 0,4 сек.“

Още през миналия сезон Ковалайнен показа много добри реакции на старта и често печелеше няколко позиции, дори и без използването на KERS. Все пак обаче трудно му се отдаваше да държи зад себе си пилоти от утвърдените отбори. Едва на финала в Бразилия, Лотус изглеждаше донякъде конкурентен на тимовете в средата на класирането. И именно заради видимото подобрение, екипът на Тони Фернандес вече се прицелва и в първите точки за отбора.

„Чувствам се подготвен на 100% и вярвам, че през този сезон ще се представим още по-добре“, оптимист е Ковалайнен. „Като отбор искаме да се изкачим в средата. Поставили сме си задачата, да се класираме всеки състезателен уикенд във втората част на квалификацията и ще се опитаме да натиснем отборите пред нас – било то Уилямс или друг тим.“