Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен предизвика фурор с Angry Birds-каската си

Ковалайнен предизвика фурор с Angry Birds-каската си

71
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен предизвика истински фурор, показвайки ден преди началото на уикенда за Гран при на Австралия новата си каска, която е с дизайн, вдъхновен от играта Angry Birds. Финландският пилот на Катерам е сключил споразумение със създателите й от Rovio Entertainment.

Като част от сделката през пролетта ще бъдат представени нова уебигра и специален мърчандайз.

Това е страхотно партньорство за всички ни на много нива. За първи път се свързваме и ще работим с компания за игри, като това е възможност за съчетаване на два уникални бранда. Освен това за мен като финландец е невероятно, че ще подкрепя финландска компания в глобалното й промотиране. Аз обаче съм и огромен фен на Angry Birds! – коментира Хейки.

От Rovio също изразиха задоволството си, че ще работят заедно с Ковалайнен. Според тях каската изглежда невероятно и отзивите в падока на пистата Албърт парк бяха в същия дух. Лично Ковалайнен, както и приятелката му Катрин Хайд се постараха да популяризират новия дизайн чрез Туитър акаунтите си, но той така или иначе бързо придоби популярност.

Шлемът е напълно различен от миналогодишния на пилота. Основата е червена и е използван шрифтът на Angry Birds за изписване името на Хейки отстрани.