Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен призна за неравнопоставеност в тима на Макларън

Ковалайнен призна за неравнопоставеност в тима на Макларън

28
0

Малко преди Макларън да вземат решение относно това кой ще бъде вторият им пилот догодина, Хейки Ковалайнен най-накрая призна, че в отбора той е бил дискриминиран спрямо съотборника си Люис Хамилтън, нещо, което открито бе признато и от Фернандо Алонсо, по време на престоя му в британския тим.

В момента слуховете сочат, че Ковалайнен се е насочил към отборите на Тойота и Рено, докато Макларън обмислят възможността да го сменят с Кими Райконен.

Тимът от Уокинг винаги е твърдял, че двамата му пилоти са напълно равнопоставени, но Ковалайнен разкрива, че нещата далеч не стоят по този начин.

„Винаги ми е било трудно да приема, че Люис винаги първи получаваше новите части. Никога не съм искал да правя голямо събитие от това, но щеше да е хубаво поне веднъж да бях получил новите части и на моята кола, особено след като загубихме шанс за спечелване на шампионата.

Можех да се оплача публично, но вместо това исках да покажа на тима, че винаги давам максимума от себе си с колата, с която разполагам и мисля, че те осъзнаваха това.

Всеки път този сезон, когато Хамилтън и аз бяхме в третата част на квалификацията, аз трябваше да карам с повече гориво. Ако сметнете количествата на гориво, ще видите, че можех да съм на полпозишън няколко пъти“, обясни Ковалайнен пред финладския вестник „Helsingin Sanomat“.

Доста специалисти смятат, че решението му да разкрие тези неща е продиктувано от факта, че Макларън вече са решили да се разделят с него след състезанието в Абу Даби, но финландецът не смята, че това е точно така.

„Сто процента съм сигурен, че Макларън все още не са взели решение. Ще видим какво ще направят“, заяви пилотът.