Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Страхотен начин да завършим серията от първите 4 старта

Ковалайнен: Страхотен начин да завършим серията от първите 4 старта

46
0

Солидно представяне направи в Китай Хейки Ковалайнен в хаотичната надпревара на пистата до Шанхай. Финландецът избра да остане със сухи гуми в началото и финишира 14-и след сериозна битка с Нико Хюлкенберг (Уилямс).

– Страхотен начин да завършим серията от първите четири старта. Според мен имахме правилна стратегия, като пак бяхме пред останалите нови екипи с чудесно темпо. Решението да остана със сухите гуми бе общо с отбора – не бе достатъчно мокро и виждах, че дъждът намалява, така че се съгласихме, че рискът си струва и това проработи наистина добре – коментира Хейки.

Малшансът на Ярно Трули продължи и днес, като италианецът не можа да финишира в надпреварата.

– Наложи се да спра в 18-я тур заради проблеми с хидравликата. Отборът свърши чудесна работа и успях да изляза отново, но грижите пак се появиха, така че се наложи да спра – обясни Трули.

Техническият директор Майк Гаскойн бе раздвоен между удовлетворението си от представянето на Ковалайнен и съжалението, че италианският му пилот като че ли обира целия лош късмет в Лотус.

– Все пак съм наистина доволен от скоростта ни, особено в края на мокрото трасе. Бяхме наясно, че първите четири състезания ще са ни трудни, но постигнахме целите си и сега гледаме напред към Барселона. Там ще разберем как работят подобренията ни – допълни Гаскойн.