Начало MotoGP News Кръчлоу ще кара с уайлдкард в Япония, Лекуона замества Ринс на Силвърстоун

Кръчлоу ще кара с уайлдкард в Япония, Лекуона замества Ринс на Силвърстоун

93
0
Кал Кръчлоу, Ямаха
Кал Кръчлоу, снимка RNF Рейсинг

Кал Кръчлоу ще се включи в Гран при на Япония. Британецът ще кара мотор на Ямаха със специална ретро разцветка в състезателния уикенд на пистата „Мотеги“. В същото време Икер Лекуона замества контузения Алекс Ринс в тима на LCR Хонда по време на Гран при на Великобритания.

Кръчлоу има голям опит в MotoGP. Британецът прекара 10 пълни кампании в най-високото ниво на световния шампионат по мотоциклетизъм. През това време той записа 3 победи, 19 подиума и 4 полпозишъна

В края на 2020 г. Кръчлоу прекрати активната си състезателна кариера. Оттогава той е тестов и резервен пилот на Ямаха. 37-годишният британец записа общо 10 старта в периода 2021-2022-ра, като най-добрият му резултат бе 12-то място в Малайзия.

Кръчлоу се включи в предсезонните тестов в Малайзия, които се проведоха през февруари. По-рано тази седмица Ямаха потвърди, че той ще кара с уайлдкард по време на Гран при на Япония. Кръчлоу се присъединява към Фабио Куартараро и Франко Морбидели и ще кара мотор със специална ливрея. Освен това Кръчлоу ще тества някои нови компоненти на машината YZR-M1.

„Вярвам, че това участие с уайлдкард ще бъде важна повратна точка за подобряване на представянето на YZR-M1. Инженерите работят много усилено, за да решат всички проблеми на машината. Присъствието на Кал в японската Гран при е от полза за подобряването на YZR-M1 за заводския отбор както за този сезон, но и за следващия“, каза ръководителят на програмата на Ямаха в MotoGP Казутоши Секи.

„Щастлив съм, че имам шанса да се състезавам в Мотеги с екипа на YAMALUBE RS4GP Racing Team. Като официален тестови пилот на Ямаха, аз правя всичко възможно, за да помогна за развитието на M1“, каза Кръчлои.

„Япония е добра възможност за тестване на прототипи в състезателна обстановка. Очаквам с нетърпение да работя с екипа. Това ще започне по време на предстоящия тест през август. Сигурен съм, че ще прекараме чудесно заедно. Ще работим усилено, за да съберем възможно най-много ценна информация за Ямаха“, добави британецът.

Междувременно екипът на LCR Хонда обяви кой ще замести Алекс Ринс. Шесткратният победител в MotoGP продължава възстановяването си след катастрофа, която претърпя на пистата „Муджело“. Екипът на Лучо Чекинело ще разчита на Икер Лекуона. Младият испанец записа два старта от началото на годината, замествайки Марк Маркес и Жоан Мир

„Пожелавам на Алекс скорошно възстановяване, знам колко трудни са тези ситуации. Междувременно съм щастлив да се кача на мотора, тъй като искам да дам най-доброто от себе си и да помогна на отбора. Освен това ми харесва трасето в Силвърстоун и очаквам да се забавлявам. Искам да благодаря на семейството на Хонда и на отбора на LCR за предоставената възможност“, коментира Лекуона.