Начало Moto News Кръчлоу ще е готов за първите тестове в MotoGP през 2011-та

Кръчлоу ще е готов за първите тестове в MotoGP през 2011-та

42
0
Кал Кръчлоу

Новият пилот в тима на Монстер Ямаха Тек 3 – Кал Кръчлоу, бе опериран в Манчестър миналата седмица, но времето, оставащо до първия за 2011-та година MotoGP тест в Малайзия, ще му е достатъчно, за да може той да се възстанови напълно.

„Претърпях инцидент в края на 2009-та година и нараних сериозно задната част на рамото си – нещо много близко до това, което имаше Валентино Роси.  Но тъй като карах с нея цяла година, това определено много износи ставата и затова когато докторите са го отворили, се е оказало по-зле, отколкото те са очаквали.  Те направиха всичко по силите си и казаха, че ще се възстановя напълно. Ще успея да съм готов за теста си на Сепанг.

Имам три седмици, но всеки ден се подлагам на физиотерапия и всичко върви много добре. Използвам и хипербарова камера, която е една чудесно съоражение.  Първо минавам през нея за час и половина, после правя физиотерапия за един час и после въртя малко велоергометър вкъщи.  Вече мога да правя почти всичко с ръката си и кръга на движение вече е почти пълен.

Сега отивам в Калифорния в началото на януари и ще продължа възстановяването си там, като смятам да карам доста и велосипед. След като се върна в средата на януари пък , се надявма да направя някакви малки тестове с някакъв мотоциклет, за да се уверя, че мога да спирам и че мога да устоя на натоварването както трябва. Всички специлисти казват, че няма причина да не мога да карам на Сепанг и би трябвало до тогава да съм в топ-кондиция“, обясни Кръчлоу.