Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кръг от Формула 1 в Ню Джърси?

Кръг от Формула 1 в Ню Джърси?

57
0
Формула 1

Ню Джърси ще е домакин на кръг от Формула 1 през 2013 г. според публикация в Уол Стрийт Джърнъл. В нея се твърди, че следващата седмица (най-вероятно във вторник) ще бъде направено официално съобщение по този повод.

Съединените щати ще имат отново кръг от Гран при още догодина, когато ще има надпревара на новото трасе до Остин, щата Тексас. Включването на старта в календара обаче не сложи край на слуховете за други възможни състезания в същата държава. Говореше се например за състезание на улична писта в Ню Йорк – бе обявен интерес, но от тогава нищо повече не се разбра и не е ясно има ли конкретен проект.

В изявлението на кметовете на Уийхокен и Западен Ню Йорк се твърдеше, че цялото начинание ще е частно финансирано. В Тексас вече имат проблеми заради протести от граждани и различни организации вследствие на това, че таксата за домакинството е от бюджета на щата. Финансовата криза се отразява тежко на района и вероятността да бъдат съкратени хиляди учители предизвика реакция с оглед предстоящото състезание от F1.

Други организатори също не се справят кой знае колко добре. Последно Гран при на Корея се оказа под въпрос заради огромни загуби и нереализирани първоначални очаквания за подпомагане на местната икономика. Тамошните промоутъри заявиха, че очакват разбиране и помощ от управляващия търговските права на спорта Бърни Екълстоун, който обаче не е известен като особено отстъпчив за каквото и да било. Англичанинът например вдигна двойно таксата на Турция и страната отказа да я плати, но той не отстъпи.