Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Крайно разочароващо състезание за Мерцедес в Монако

Крайно разочароващо състезание за Мерцедес в Монако

52
0
Нико Розберг

Много трудна се оказа Гран при на Монако за тима на Мерцедес. И двамата пилоти Нико Розберг и Михаел Шумахер имаха сериозни проблеми с гумите си, а в крайна сметка само първият финишира.

Направих добър старт и това е единственото позитивно нещо за цялото състезание. След това задните ми гуми се съсипаха бързо в първата част, което определено ми коства скорост. Беше труден уикенд, колата не бе в най-добрата си форма, както вероятно и аз, така че просто не се получи. Въпреки всичко ще си вземем поука от случилото се днес. Сигурен съм, че нещата ще се подобрят – заяви Нико, който бе 11-и в края на състезанието.

Шумахер от своя страна скоро след старта стана жертва на няколко последователни изпреварвания, като очевидно не можеше да се защити като хората срещу съперниците, но не поради липса на желание.

На старта внезапно се включи антиблокиращата система и се наложи да премина наново цялата процедура по потеглянето. След това имах рандеву с Люис [Хамилтън] в първия завой, след което лявата част на предното крило не бе с нормално поведение, загубих аеропритискане и това повлия на гумите ми. Наложи се да спра много по-рано и от там нататък всичко се обърка. Накрая се подпали една от кутиите за радиаторите и колата просто спря – бе разочарован седемкратният световен шампион.

В Мерцедес се надяваха на далеч по-добър резултат от днешния след квалификацията, но не очакваха, че ще имат толкова грижи със суперсофт в началото на състезанието. Най-меките гуми от гамата на Пирели твърде рано се износиха, което на практика провали тима. Допълнителните технически проблеми с автомобилите само влошиха още повече картината.