Начало Лайфстайл Крайслер и джаз

Крайслер и джаз

33
0

Като част от инициативата „Крайслер и джаз”, генералният представител за продуктите на Крайлсер, Джип и Додж в България – Балкан Стар подкрепи концерта на известния джаз музикант Маркъс Милър. Почитателите на неговата музика имаха възможност да го чуят на живо на 18 май в зала No. 1 на НДК в рамките на Sofia Jazz Peak.
Вече четвърта година Балкан Стар подкрепя джаз-събития, утвърждавайки марката Крайслер като символ на чисто американско вдъхновение. Модерният американски джаз най-точно предава стилистиката на Крайслер-бранд, наложил се в Европа с различния си и забележим дизайн.

Маркъс Милър е носител на награда „Грами” през 2001 г. в категорията „Най-добър съвременен джаз албум”. Роден е в Бруклин през 1959 г. в музикално семейство, негов роднина е Уинтън Кели, джаз писанист на Майлс Дейвис от средата на 50-те и началото на 60-те. През 1981 г. самият Милър се присъединява към Майлс Дейвис и прекарва две години пътувайки с легендарния джазмен. По-късно Маркъс насочва вниманието си към продуцентската дейност, тогава се свързва професионално със саксофониста Дейвид Санборн, R&B легендата Лутер Вандрос, отново Майлс Дейвис и много други. Соловата кариера на Маркъс Милър започва с The Sun Don’t Lie през 1993 г. През последните години джазмена се увлича по филмовата музика и признава, че много му харесва да използва джаза, за да разкаже една история.