Начало Автомобили Крайслер пускат първия си електрически автомобил през 2010-та

Крайслер пускат първия си електрически автомобил през 2010-та

209
0

С растящото си портфолио от екологични, електрически задвижвани автомобили Chrysler вдъхновява за революция в мобилността. Компанията създава ново поколение отговорни автомобили Chrysler, Jeep® и Dodge за потребители, които са загрижени за бъдещето на планетата.

Наскоро Chrysler представи три електрически прототипа и заяви намерение да разшири портфолиото си от изцяло електрически автомобили и такива задвижвани на ток и бензин.

По време на първото за годината международно автомобилно изложение в Детройт, компанията представи подобрени версии на своите концепти, както и два нови електрически проекто-автомобила.

Развоят на електическите автомобили Chrysler и разширяването на портфолиото на компанията се ръководи от ENVI – съкратено от “environmental” – вътрешна организация на Chrysler, основана в края на 2007, за да се фокусира върху производството на електрически автомобили и свързаните с тях технологии.

Технологията на автомобилите на Chrysler, задвижвани с електричество, която използва три основни компонента. Електрически мотор, който задвижва колелата, усъвършенствана литиево-йонна батерия, която подава ток на мотора и контролер, който управлява потока на енергия. Резултатът от новата технология е съвършено ново преживяване от шофирането – моментално ускорение и незабавна реакция на автомобила. Зареждането на всеки електрически Chrysler е изключително лесно: включва се в стандартен контакт с 110-волта, като времето за зареждане може да бъде съкратено наполовина при зареждане в мрежа с 220 волта.

Другата технология, по която работят от Chrysler LLC е Range-extended Electric Vehicle Technology, при която електрическата система е допълнена от малък, като работен обем, бензинов двигател с вътрешно горене и интегриран електрически генератор, с помощта на които при необходимост се произвежда допълнително енергия за захранването на електрическата задвижваща система. По този начин се постига по-голям свободен пробег, съизмерим с този на настоящите модели с бензинови двигатели.