Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Крал Хуан Карлос: Хайме, бъдещето е твое

Крал Хуан Карлос: Хайме, бъдещето е твое

41
0

Хайме Алгерсуари дебютира този сезон във Формула 1 в тима на Торо Росо и според доста наблюдатели се справи прилично, като се има предвид, че продължи да се състезава и в други серии. 19-годишният испанец има шанс да остане в отбора и догодина, но засега не е потвърден като Себастиен Буеми. От пресофиса му обаче напомниха днес за младия пилот с историята за своеобразната му среща с крал Хуан Карлос I минути преди старта на последния старт за сезон 2009 г. в Абу Даби.

Испанският владетел е един от най-известните почитатели на спорта и неизменно посещава надпреварите в родината си, където винаги се отбива при двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. На Яс Марина Бей монархът не изневери на традицията си и се видя с вече бившия пилот на Рено, след което обаче се поинтересувал „къде е хлапето“. Хуан Карлос открил младежа на грида, съвсем близо до Алонсо и го поздравил:

– Хайме, справяш се добре. Бъдещето е твое.

Алгерсуари стана най-младият състезател в историята на Гран при – на 19 години 4 месеца и 3 дни, изпреварвайки по този показател Майк Такуел (дебютирал 1980 г.) на 19 години 5 месеца и 29 дни.