Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Красива и бърза кола? Макларън за момента доказва, че това е възможно

Красива и бърза кола? Макларън за момента доказва, че това е възможно

49
0
Макларън,МР4-27

Стъпалото на носа определено е най-забележителната новост във външния вид на колите от последно поколение. Всички с изключение на Макларън са заложили на това решение, което определено не е най-добре естетически издържаното, но бе наложено от новия регламент. До момента обаче не изглежда, че решението на Макларън, шасито да остане по-ниско от позволеното в правилника е в ущърб на отбора от Уокинг.

„Изглежда, че почти няма разлика“, анализира Хамилтън поведението на колата си, която с времената си показва завидна конкурентноспособност. „Изглежда, че имаме същото притискане, както и останалите. Въпросът обаче е кой къде има притискане. При някои то е предимно на предната ос, при други на задната, при трети в средата, в началото на завоя, на върха на завоя или на излизането от него. Това, за което винаги става дума е баланса на колата. Винаги се прави компромис, за да се получи необходимия баланс. Когато говоря с инженерите си, това е нещото, което се опитваме да постигнем.

При конкурентите от Ред Бул, Ейдриян Нюи е заложил на решението със стъпало. На гърбицата дори има отвор за въздух, който породи множество спекулации. Пред formula1.com Фетел обясни, че няма проблем с естетиката на новата си кола и споделя, че е въпрос на време, да се свикне с новия външен вид.

„Смятам, че бързо ще свикнем с новия външен вид на болидите“, споделя Фетел. „Не смятам, че няма дълго да се мисли върху това. Ако се върнем през 2009 г. с огромните предни крила и малките задни. Имаше много спорове и недоволство. Днес всички коли изглеждат по този начин и никой не казва дума по въпроса. Това показва колко бързо се адаптират хората.“

Проучването на немският сайт Motorsport-Total.com показва точно, как хората възприемат нещата. 3,51% смятат носовата конструкция за красива, 10,97% смятат, че нещата са ОК, 9,23% виждат нещата на кантар, 39,57% смятат, че е грозна, но може да се преживее, а 36,72% я смятат за непоносима.