Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Крейг Полок с намерение да закупи съоръжения на Пежо

Крейг Полок с намерение да закупи съоръжения на Пежо

32
0
Крейг Полок,Мика Сало

Крейг Полок отдавна обяви намерението си, от 2014 г. да снабдява отбор от Формула 1 с двигатели по своя проект PURE (Propulsion Universelle et Recuperation dEnergie – универсално задвижване и възвръщане на изразходваната енергия). Като подготовка за това, бившият мениджър на Жак Вилньов и тим шеф на БАР смята да прибави нова стъпка.

След като за момента PURE се ръководи от щаб-кварирата на Тойота в Кьолн, вероятно ще бъде придобита собственост във Франция. Причина за това е неочакваното оттегляне на Пежо от надпреварите за издръжливост, обявено в сряда. Така за Полок се открива възможността да закупи част от фабриката за двигатели във Велизи-Вилакублай в близост до Париж.

„Нашата настояща сграда в близост до Париж вече не е достатъчно голяма“, разкрива Полок подробности за дизайнерския екип на PURE, където работели „между 22 и 50 инженери“. Така във връзка с предстоящото си разрастване, шотландецът вижда добра възможност благодарение решението на Пежо.

За момента части от проекта се осъществяват в Германия, Швейцария и Франция.

„Вече решихме, че част от екипа ни ще е позиционирана в Кьолн и ще използваме съоръженията на бившия отбор на Тойота във Формула 1. Те без съмнение са най-добрите в цял свят.

Сега дойдоха и новините от Париж, където Пежо смятат да освободят някой от своите съоръжения, за които няма да са необходими много средства, за да се пригодят към стандартите на Формула 1. Тази възможност е може би най-евтината за нов тласък на проекта. Ще наблюдаваме внимателно ситуацията.“

Полок обаче не смята да закупува само сегашните сгради и технически съоръжения, като стендове за изпитания на двигатели и т.н.

„Там има и доста добри професионалисти, които спокойно биха могли да работят за нас.“

До първия тест на новите турбо двигатели на PURe остават броени месеци и няма да е чудно, ако изпитанията се проведат във Велизи-Вилакублай.