Начало Рали Крис Аткинсън ще кара Ситроен DS3 WRC в рали Финландия

Крис Аткинсън ще кара Ситроен DS3 WRC в рали Финландия

25
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън ще кара Ситроен DS3 WRC в рали Финландия като част от Катар World Rally Team. Титулярът на тима Насър Ал-Атия няма да може да вземе участие и в следващия кръг от световния шампионат, който ще се проведе от 2 до 4 август. Причината са летните Олимпийски игри, където той участва. Това дава шанс на австралийския пилот, състезавал се тази година с Монстър WRT.

Поддържаме контакт още откакто Крис Аткинсън участва в рали Ирландия през 2009 г. с C4 WRC и отношенията ни са чудесни – разкри шефът на Ситроен Рейсинг Технолъджис Беноа Ножие. – DS3 WRC на Насър е на разположение за Финландия и затова предложихме на Крис шанса да се състезава с колата. Много сме доволни, че отново ще е с нас, при това в едно от най-хубавите състезания за сезона.

Аткинсън има няколко силни резултата в световния рали шампионат през четирите години, когато участва в първенството. Той има сериозен опит зад гърба си и е много бърз на чакъл, но намирането на титулярно място във WRC се оказа доста сложна задача.

Нямам търпение да се състезавам с Катар WRT. Да се надбягвам в най-доброто рали в шампионата с най-добрия WRC автомобил е невероятна възможност. Едва ще дочакам да отида, да дам на отбора първоначалните данни. Не си въобразяваме кой знае какво, но разполагаме с всичко необходимо, за да постигнем добър резултат – заяви от своя страна самият Аткинсън.