Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кристиан Хорнер: Хамилтън не е най-добрият избор за съотборник на Фетел

Кристиан Хорнер: Хамилтън не е най-добрият избор за съотборник на Фетел

69
0
Кристиан Хорнер

Събирането на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел като съотборници в Ред Бул би нарушило хармонията в тима, смята шефът на отбора Кристиан Хорнер. Това бе посланието, което най-накрая разсея всички слухове и спекулации относно евентуално преминаване на Хамилтън в Ред Бул. Медиите завъртяха идеята след като пилотът на Макларън връчи в Монреал визитката на новия си мениджър – Саймън Фулър, на Кристиан Хорнер. Слуховете гласяха, че Люис е готов да подпише с Ред Бул за 2012 година, ако през 2011 не успее да спечели шампионската титла.

Хорнер, от своя страна, сподели пред британските медии, че има много големи резерви относно подписването на договор с Хамилтън. Вероятността договорът на Марк Уебър да бъде продължен е много по-голяма:

„На хартия партньорството между Фетел и Хамилтън може да изглежда много атрактивно, но е трудно за двама спортисти на върха на своята кариера да работят в хармония под един покрив. Историята показва, независимо дали ще вземем за пример Айртон Сена и Ален Прост или Найджъл Менсъл и Нелсън Пике, че подобни комбинации не работят добре. Люис е един от най-добрите в света, но ние сме доволни от комбинацията, с която разполагаме в момента“

Коментарите на Хорнер биха могли да се считат и като леко обидни към настоящите съотборници на Фетел и Хамилтън – Дженсън Бътън и Марк Уебър, защото според логиката на шефа на Ред Бул, те не са достатъчно силни пилоти, за да се противопоставят на лидерите в отборите си. Бътън както и Уебър все още не са продължили договорите си.