Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кристиан Хорнер хвали тима си

Кристиан Хорнер хвали тима си

50
0

Фантастичен отборен резултат – за пореден път това бе определението на Кристиан Хорнер за представянето на тима му Ред Бул, след като Себастиан Фетел и Марк Уебър записаха вчера двойна победа на пистата Спа-Франкоршамп.

След три поражения през юли – във Великобритания, Германия и Унгария – тимът се върна на върха, въпреки че имаше грижи до последно преди старта. Този път те бяха с гумите и от ФИА не разрешиха предните да бъдат сменени, въпреки твърденията от страна на екипа, че са прекалено разрушени в квалификацията и би било по-безопасно да се подменят.

Първата ни двойна победа на Спа е невероятна. Себастиан направи добър старт, но при Марк се включи антиблокиращата система. Притеснявахме се в известна степен за гумите, тъй като така и нямахме достатъчно данни за сухите смеси след всичкия дъжд, излял се през уикенда. Това е и причината за консервативния ни подход към стратегията и толкова ранните спирания на пилотите ни в бокса. Преди всичко искахме да видим какво ще е поведението на гумите. Медиум-ът при Марк бе на ниво. При излизането на сейфти кара прибрахме Себастиан и той сложи меката смес, като ги пазеше когато бе нужно и ускоряваше в точните моменти – заяви Хорнер.

Той обаче не коментира изявлението на Пол Хембри от Пирели за това, че проблемите с гумите са били причинени от настройките на гумите, както и че в Ред Бул не са се съобразили напълно с препоръките на производителя.