Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Критикуват стюардите в САЩ

Критикуват стюардите в САЩ

51
0

Стюардите на Гран при на САЩ и директорът за състезанията на ФИА Чарли Уайтинг бяха разкритикувани след надпреварата на Индианаполис. Повод за недоволството на мнозина бяха две техни решения: да не се спира състезанието след катастрофата на Ралф Шумахер и времето, необходимо за разглеждане на нарушението на Хуан Пабло Монтоя, довело до дисквалификацията му.
Самият Михаел Шумахер трудно скри раздразнението си от това, че състезанието продължи и след инцидента с брат му. Запитан какво е мнението му, световният шампион каза:
Защо питате мен? Би трябвало да отидете и да зададете на господин Чарли Уайтинг този въпрос.
Звездата на Ферари не бе единственият раздразнен. Според някои наблюдатели спиране е било необходимо и поради факта, че колоната неколкократно мина върху отломки от Уилямс-а, попилени по цялото трасе.
Дисквалификацията на Монтоя също породи спорове. Тя не бе оспорена, но спортният директор на BMW д-р Марио Тайсен питаше защо на стюардите са им били необходими час и половина да стигнат до решение.
Не съм говорил с хората на ФИА, но те най-вероятно ще ми кажат, че са били заети с други инциденти, случващи се по трасето. Щеше ни се обаче да бяхме разбрали по-бързо какво се случва. Проблемът стана на загряващата обиколка – имаше много време до старта и в първата част на надпреварата, през което да разгледат ситуацията – заяви Тайсен.