Начало Автомобили Кросовър концепцията Lexus LF-NX със световна премиера във Франкфурт

Кросовър концепцията Lexus LF-NX със световна премиера във Франкфурт

41
0
Lexus LF-NX

Кросовър концепцията Lexus LF-NX ще има световна премиера на световното автомобилно изложение във Франкфурт, което започва след седмица. То представлява визията на компанията за подобен тип автомобил в моделната гама на Lexus.

LF-NX освен това е още една стъпка в развитието на хибридните коли в премиум сегмента – той се задвижва от нов вариант на Lexus Hybrid Drive, специално настроен за SUV-автомобил и съответния тип движение.

Силуетът и линиите на модела са еволюция на дизайнерския език на Lexus. Те представляват по-нататъшна интерпретация на концепциите, влияещи върху всички настоящи модели на марката.

Предната част е с ясните характеристики на модел на Lexus. Дневните фарове са с допълнително визуално подчертаване – разположени са в независима позиция, подобно на новия Lexus IS.

В профил колата излъчва мощ, поставяща ударение върху експресивния градски характер на кросовъра. В същоно време дизайнерите на бранда са се постарали да придадат и спортни черти на автомобила: силуетът му напомня на атлет в движение.

Концепцията ще бъде представена в нов цвят – Brushed Metal Silver. Той е създаден, за да се остави у наблюдателя впечатлението, че колата е като излята от едно цяло парче метал.

При оформлението на вътрешното пространство е следвана концепцията „Human Oriented“ в L-finesse философията на Lexus. Таблото е разделено на две части, като в горната е разположен дисплей, под който се намира операционната зона. Този формат бе изпипван в продължение на няколко поколения автомобили на Lexus и позволява интуитивно боравене с технологиите на колата.

В кабината също има повърхности и елементи с подчертан метален ефект. Инструментите светят в синьо, а кожената тапицерия на седалките е в жълто и черно с контрастиращи шевове.