Начало Рали Крум Дончев и Илия Царски печелят планинското в Сливен

Крум Дончев и Илия Царски печелят планинското в Сливен

51
0
Крум Дончев

Най-бързите пилоти на завършилото планинско състезание Българска край Сливен са Крум Дончев (Глобул) с Пежо 207 S2000 и Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансер Ево 9.

С най-добро време от двата манша бе Дончев, който постигна 7:00,26. Той стана първи в обединената група А и N. След него на 6,73 сек. финишира Царски, който пък спечели не само битката, но и титлата в групите Х и Е. В първия манш на състезанието Крум даде време 3:22,74 мин., докато Царски бе по-бърз и постигна 3:14,83. Във второто изкачване към връх Българка обаче Дончев бе по-бързият пилот и постигна 3:37,52, срещу 3:52,16 на пилота от Панагюрище. Кръг преди края на шампионата Илия Царски може да празнува спечелването на титлата. Дончев, който за първи път участва на планинско тази година, направи една отлична тренировка за рали „Сливен” след две седмици, което е кръг от сериите IRC.

Втори в групата на Царски и трети в общото неофициално класиране бе друг панагюрец – Любен Каменов (Каменов рали тим) с Мицубиши Лансер. Най-младият шампион в историята на българския автомобилен спорт е Григор Григоров (Боила) с Мицубиши Лансер Ево 9. Той спечели титлата в обединената група А и N, както и в клас N4. Гришата даде четвърто време и втори след Крум, но това му бе достатъчно да сложи короната в дебютния си сезон. Трети в групата с пето време стана Игнат Исаев (Октан тим) с Мицубиши Лансер Ево 9. Тихомир Златков (Мабанол) с Форд Ескорт бе с 6-о време и втори в Х4.