Начало Рали Крум Дончев и Петър Йорданов с първи старт за сезона

Крум Дончев и Петър Йорданов с първи старт за сезона

41
0

Екипажът на Глобул Рали Тийм  Крум Дончев и Петър Йорданов ще стартира този уикенд в първия кръг от Националния  шампионат по рали спринт – Варна 2014. Надпреварата е състои е на 26 и 27 април, като са заявени рекордните за шампионат на страната  49 участника. Състезанието ще стартира в събота с церемониален старт, а същинската надпревара е в неделя на 27 април. Тазгодишното издание на надпреварата ще предложи 5 скоростни етапа по класическото трасе от рали „Златни пясъци“ – Аладжа манастир. Екипажите ще преминат четири пъти, по два във всяка посока, като организаторите след това са предвидили традиционния супер специален етап покрай Двореца на културата и спорта по улиците на Варна, с който състезанието ще приключи.  Награждаването ще бъде пред Двореца на културата и спорта от 17:30 ч.:

Крум Дончев коментира: Очаква ни един страхотен уикенд във Варна, като имаме предвид, че състезанието е на една от отсечките на бившето рали Златни пясъци – Аладжа манастир. Голямо предизвикателство за нас също така ще е и стартирането на шампионата за 2014 г., тъй като очакваме нови състезатели с различни автомобили. Със сигурност мога да кажа, че сме убедени в професионализма на организаторите, които правят това прекрасно състезание. С нетърпение очакваме първия старт от шампионата и пожелаваме на всички участници и организатори успех, а на феновете на автомобилния спорт много положителни емоции.

Навигаторът Петър Йорданов казва: Щастлив съм, че ще стартираме този уикенд в първия кръг от шампионата. Надяваме се на добра скорост и да направим интересно състезание. Ще дадем най-доброто от себе си, за да доставим удоволствие на нашите почитатели.