Начало Рали Крум Дончев на три етапа от победата в рали Стари столици

Крум Дончев на три етапа от победата в рали Стари столици

104
0

Екипажът на Глобул Рали Тим Крум Дончев и Петър Йорданов с Форд Фиеста R5 е на три специални етапа от победата в 44-ото рали Стари столици. Той води убедително и във втория ден и след общо 6 специални етапа на шуменската надпревара с 20 сек. пред Димитър Илиев и Янаки Янакиев (Илиев Рали Тим) с Шкода Фабия S2000. Трети изненадващо е младият екипаж е Христо Манолов и Ангел Башкехайов (Боила) с Мицубиши Лансер Ево 9.  

Вторият ден на ралито започна с 4-ия етап – Паметника 1. Като Крум увеличи преднината си с победа, следван от Мартин Сурилов – Здравко Здравков (Стари столици) с Мицубиши Лансер Ево 9 и Митко Илиев, който залага на сигурно, като целта му е титлата, от която го делят също три етапа,а за да я спечели, той трябва да е ред първите 6 на финала. Мирослав Ангелов и Петър Илиев (Мегапорт) с ФИАТ Пунто S1600 имаха инцидент. Удариха се, но продължиха и завършиха етапа 11-и. Той обаче е шампион при автомобилите с две задвижващи колела. Без прден десен калник, Миро продължи битката. Въпреки това

Петият етап – Лозево 1 неочаквано бе спечелен от Христо Манолов. Това е второто му рали, а вече има спечелен етап. Те бяха по-бързи с 1 сек. от своя ментор Димитър Илиев и с 1,3 от съгражданина си Сурилов. Крум остана на 4-о място.

Лидерът в състезанието Дончев обаче отново се върна на върха при второто минаване на Паменика, а Манолов отново се изяви, като бе на 7 сек. след него. Трети остана Илиев, а четвърти в етапа и във временното класиране бе варненският дует Тодор Славов – Добромир Филипов (Булбет рали тим) с Рено Клио RS R3T, които са вече шампиони и в балканското първенство. Пети с други варненци – Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Марина моторспорт) със Ситроен С2 R2B. Добрин всъщност е от Шумен, но е във варненския тим.