Начало Moto News KTM oфициално подписа с Франческо Гуидоти

KTM oфициално подписа с Франческо Гуидоти

236
0
Пит Бейрър и Франческо Гуидоти
Пит Бейрър и Франческо Гуидоти, снимка КТМ

Отборът на КТМ официално потвърди привличането на Франческо Гуидоти. 49-годишният италианец заменя Майк Лайтнер, който се оттегли от поста технически директор миналата седмица. До момента италианецът ръководеше тима на Прамак Дукати и бе основната причина за успехите на Йохан Зарко и Хорхе Мартин.

Гуидоти е бил част от австрийската марка в старите класове 125 и 250 куб. см в продължение на 4 години. След това премина за два сезона в Световния Супербайк шампионат (WSBK). През последното десетилетие ръководеше екипа на Прамак Дукати и помогна за неговото развитие. Сателитният отбор на Дукати спечели шампионата при независимите екипи и пилоти, както и новак на годината благодарение на Хорхе Мартин.

„Бях тийм мениджър на отбора на КТМ в периода 2006-2009. След това придобих ценен опит в друга серия преди да се завърна в MotoGP. Сега мога да завърша този цикъл. КТМ винаги са били много амбициозни и гладни за успехи. Имат програми във всички класове на шампионата. Невероятно е какво да постигнали за толкова кратко време. Все още можем да направим много по този проект. Много съм щастлив, че се върнах и станах част от този голям тласък за повече успех“, сподели Франческо Гуидоти.

„Удоволствие е да имаме Франческо Гуидоти отново в нашия екип. Той познава нашата култура и начина, по който се състезаваме в MotoGP. Искахме да освежим структурата на управлението в кралския клас. Смятаме, че неговият принос и идеи ще ни дадат нова инерция за шестия ни сезон на стартовата решетка. С хора като него, Фабио Стелачини, Ерве Пончарал, Йенс Хайнбах и Аки Айо знам, че имаме най-доброто лидерство, което да ни помогне да продължим напред и да влезем в нов етап от ерата ни в MotoGP“, заяви директорът на КТМ Пит Бейрър.