Начало MotoGP News Куартараро иска повече мощност от новия мотор на Ямаха

Куартараро иска повече мощност от новия мотор на Ямаха

545
0
Фабио Куартараро
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Куартараро иска повече мощност от новия мотор на Ямаха. Французинът смята, че ръководството на екипа не се е вслушало в неговите съвети. Световният шампион е искал повече конски сили, които да му осигурят по-добра защита на дългите прави. 

Куартараро завърши на шесто място в първия ден от предсезонните тестове на Сепанг. Във втория ден той остана седми и бе единственият състезател с мотор на Ямаха, който намери място в топ 10. Всички останали пилоти имаха трудности с новия мотор, особено Морбидели и Довициозо.

Това бе първи тест за новия двигател на YZR-M1. Въпреки силната си форма в първата половина и средата на сезона, френският състезател изоставаше сериозно от Дукати и Хонда в последните надпревари на миналогодишния сезон.

Куартараро поиска повече мощност, за да може да се противопостави на моторите на Дукати. Машините на Ямаха са известни със своята пъргавина и гъвкавост в завоите. Въпреки това липсата на достатъчно добра топ скорост и ускорение прави машината много уязвима на изхода от завоите и дългите прави.

„Исках повече конски сили, но в крайна сметка просто това не се случва. Ако разполагахме с тях, щяхме да сме още по-бързи. Но ако не направим това нещо, ще е безсмислено да се оплакваме от липсата на мощност“, сподели Куартараро.

„Доволен съм от темпото, но за съжаление точно преди времевата атака правех обиколки със средно твърдата гума, която бе износена. След това сложих софт, но не се възползвах изцяло от това.“

„Като цяло трябва да подобря карането си. Нямам достатъчно добра скорост в завоите. Това е най-силната страна на нашия мотор.“

Постоянният подход на Ямаха да прави все по-добри шасита за сметка на ниската мощност бе обект на критики на някои пилоти през последните години. Първо от това се оплака Валентино Роси, който бе последван от Винялес и Куартараро.

Коментарите на настоящия световен шампион все още не са довели до някаква промяна. Френският пилот намекна, че неизпълнението на неговите изисквания могат да го накарат да напусне Ямаха. Договорът на 22-годишния състезател изтича в края на тази година и все още не са започнали преговори за неговото удължаване.