Начало MotoGP News Фабио Куартараро: Добър съм на Плейстейшън, но в реалността съм по-бърз!

Фабио Куартараро: Добър съм на Плейстейшън, но в реалността съм по-бърз!

223
0

Пилотът на Ямаха Сепанг Рейсинг Тийм Фабио Куартараро разказва за това как се адаптира към живота в изолация и с какво се занимава, докато чака старта на MotoGP шампионата.

Как си, къде си?

„Добре съм, у дома в Андора съм и тренирам. Ситуацията тук е като в други части на Европа – не сме под пълна карантина, но се старая да излизам възможно най-малко. В момента не знаем кога сезонът ще започне, но трябва да сме във форма и 100% подготвени. Затова се трудя упорито и нямам търпение да се състезаваме.”

Какви тренировки провеждаш?

„Горе-долу същите като в предсезонната ми програма. Но всъщност тренировките и преди надпревари, и по време на реална състезателна година са почти еднакви. В паузата може да караш повече мотокрос, но сега не може да се излиза. Така че на практика тренирам у дома. Старая се да контролирам храната. Това е, не мога да сторя нещо кой знае колко повече в настоящата необичайна ситуация.”

С какво друго се занимаваш вкъщи?

„Гледам Нефликс, филми, чета книги. Разговарям със семейството и приятелите си, играя на Плейстейшън. По малко подреждам къщата и гаража си! Не гледам кой знае колко стари състезания, но преглеждам отделни тренировки, в които съм бил най-бърз или имам особено добри обиколки – като квалификацията на Херес например.”

Как се справяш с виртуалните надпревари?

„Добър съм на Плейстейшън, но в реалността съм по-бърз, ако погледнете класиранията! Все пак е забавно да си пуснеш видеоиграта на MotoGP. Късмет е, че я имам в момента.”

Доколко можеш да поддържаш връзка с отбора си?

„Имаме група в Whatsapp и си изпращаме съобщения почти ежедневно. Според мен е особено важно да поддържаме контакт с хората, които ти помагат и с близките. Ние сме отбор и трябва да се поддържаме. Хората по цял свят изживяват изключително труден момент. Затова трябва да сме силни заедно, да продължаваме да се трудим и съм убеден, че нормалността ще се завърне. Надявам се скоро да бъде намерено добро решение.”

Какво послание би отправил към общността на MotoGP и към всички хора?

„Според мен най-важното нещо е да си останеш вкъщи. Знам, че може да е наистина скучно. Аз лично не обичам да стоя на едно място. Обичам да излизам, да тренирам, да се движа. Точно сега обаче най-доброто решение е да си у дома и да си в безопасност. Това послание искам да споделя с всички. Мийте си ръцете, старайте се да пазите дистанция и да избягвате физически контакт. Сега трябва да сме по-отговорни от всякога.”

„А към феновете – времената са трудни за хората, които обичат спорта. Но мога да ви обещая, че в момента, когато се върнем на писта, ще направим добро шоу. Ще проведем колкото се може повече стартове и те ще са страхотни.”