Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица може да кара пълноценно болид от F1, обяви популярен терапевт

Кубица може да кара пълноценно болид от F1, обяви популярен терапевт

54
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица може да кара пълноценно болид от Формула 1. Това обяви популярният физиотерапевт Даниел Шльосер. Германецът е един от най-уважаваните по професията си в падока, като в момента работи с Никита Мазепин – тест пилота на Форс Индия.

Шльосер работеше с Нико Розберг от момента, в който пилотът стана част от Мерцедес. След проведените от Кубица тестове за Рено в Унгария специалистът е категоричен в преценката си относно 32-годишния поляк.

„Той все още разполага с много добри мускули в дясната си ръка. Единствено техният обем не е толкова добър, каза Шльосер. – Нико Розберг например винаги усещаше твърде много напрежение в китките, така че трябваше да подлага ръцете си на тежки тренировки. Другите пилоти обаче стискат по-леко волана вследствие на по-различната си техника. Ник Хайдфелд бе един от тях, а може би също така и Кубица. На тях никога не им се е налагало да тренират толкова.”

„В случая на Кубиц вместо да натиска с дясната ръка, той може да дърпа с лявата. Всичко се свежда до техниката, каза още Шльосер. – Този начин дори може да се окаже по-ефикасен. В Унгария той премина през много тежка програма при високи температури, а това се оказа много тежко за някои от младите пилоти. Всеки, който може да премине през това, може да се справи и с Гран При.“