Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица направи първи тест с болид от F1 от 6 години насам

Кубица направи първи тест с болид от F1 от 6 години насам

64
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица направи прави тест с кола от Формула 1 днес на пистата във Валенсия. Полякът кара болида на Лотус от E20 2012 г. на трасето Рикардо Тормо. Именно там за последно Кубица бе правил изпитания с кола от Гран при за екипа на Рено, като това се случи през февруари 2011 г.

Няколко дни след това обаче катастрофира жестоко на рали в Италия и заради тежките контузии на дясната си ръка досега не бе в състояние да кара кола от F1, като изкара няколко сезона в WRC.

Днес Кубица навъртя цели 115 обиколки на трасето във Валенсия, без да има особени проблеми. Така той на практика измина една пълна състезателна дистанция и половина. Болидът бе оцветен в настоящите цветове на Рено.

Кубица направи квалификационни симулации, дълги серии от обиколки и пробни стартове. Според информация на motorsport.com полякът може да направи нови тестове с болид на Рено в бъдеще.

В последните месеци Роберт изкара тестове с различни типове коли, сред които с болид от GP3 на пистата Франчиакорта в Италия и с такъв от Формула Е на Донингтън Парк. Последният тест бе с Далара от LMP2 за шампионата SMP Racing на Монца.

През зимата Кубица се беше присъединил към екипа на ByKolles и се готвеше да участва в световния шампионат по издръжливост на ФИА в клас LMP1, но малко преди старта на сезона се отказа.