Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Не карам с една ръка

Кубица: Не карам с една ръка

50
0

Роберт Кубица заяви след теста си в Абу Даби днес за Уилямс, че не кара с една ръка, както твърдят някои, и че физическото му състояние като цяло е по-добро от това през 2010 г., когато за последно кара в състезание от F1.

Полякът направи 100 обиколки на Яс Марина с тазгодишния болид на Уилямс, като нямаше никакви проблеми и се концентрира върху правенето на дълги серии от обиколки с много гориво. Той завърши деня с 9-о време.

Той е считан за основният фаворит за второто титулярно място в Уилямс за следващия сезон, като конкуренти са му Дани Квят, Паскал Верлайн и Пол ди Реста. Сигурен титуляр е Ланс Строл.

„Има някой, който казва, че карам с една ръка. Не управлявам болида с една ръка, каза Кубица. – Мисля, че това е невъзможно с кола от Формула 1. Но имам някои ограничения и по определен начин тялото ми ги компенсира това.“

Кубица проведе интензивна физическа подготовка този сезон, за да е сигурен, че ще издържи по-големите натоварвания от тазгодишните коли в спорта с повече механичен грип и аеропритискане.

„Физически може би съм в най-добрата си форма. Много по-добра от тази през 2010 г., когато се състезавах, каза още Роберт. – Но започнах от нулата, тъй като спортът се промени много през последните 7 години.“

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.