Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица претърпя катастрофа на рали

Кубица претърпя катастрофа на рали

100
0

Роберт Кубица претърпя катастрофа по време на участието си в рали Ронде ди Андора в Италия. Инцидентът на пилота на Рено във Формула 1 е станал с висока скорост – твърди се, че ударил стена и предпазна бариера. Според различни информации полякът е останал заклещен в автомобила си повече от час преди спасителните екипи да успеят да го извадят със специално оборудване.

Кубица е бил транспортиран с хеликоптер в болницата в Пиетра Лигуре, където след пълни медицински изследвания е установено, че е с множество фрактури на десните си ръка и крак. Състоянието му наложи и операция, се казва в официално изявление на отбора му. Информациите за това, че може да се наложи ампутация на ръката, бяха опровергани, но е твърде рано да се каже нещо повече за функционалността на крайника след претърпените контузии.

Мениджърът на състезателя Даниел Морели пък ще даде пресконференция по-късно.

Катастрофата вероятно ще попречи на Кубица да участва в началните надпревари от сезон 2011 г. във Формула 1. Първият старт е на 13 март в Бахрейн. Пилотът е известен като голям любител на ралитата, в които понякога участва. Той бе най-бърз в третия ден на пърните предсезонни тестове в Гран при през седмицата на пистата Рикардо Тормо до Валенсия.

Видео