Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица продължава да се подобрява

Кубица продължава да се подобрява

16
0

Състоянието на Роберт Кубица продължава да се подобрява, съобщиха от тима му Рено. Според лекарите в болница Санта Корона в Пиетра Лигуре (Италия) нивата на възпаление са в нормите за ситуация като тази на поляка. Възстановяването на дясната предмишница е окуражаващо.

Пилотът е реагирал добре на новината за случилото се с него – той претърпя жестока катастрофа в неделя сутринта по време на рали Ронде ди Андора. Кубица научи подробности за инцидента, след като вчера бе събуден от изкуствената кома, в която бе след 7-часова операция. Днес той вече поема течности и прави леки движения с дясната си ръка, чийто прегледи се правят постоянно и до момента лекарите са доволни от развитието на нещата.

В четвъртък предстои операция на десните рамо и крак, а три до четири дни по-късно трета хирургическа интервенция трябва да стабилизира лакътя му. През това време състезателят ще е в интензивно отделение.

Роберт ще остане в болница Санта Корона в следващите 2-3 седмици, след което ще се мисли къде да продължи рехабилитацията си. От болницата изразиха удовлетворение от това решение, доказващо възможностите и професионализма им.