Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица се чувства готов отново да кара болид от F1

Кубица се чувства готов отново да кара болид от F1

83
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица заяви, че се чувства готов отново да кара болид от Формула 1. Бившият пилот на Рено и БМВ-Заубер получи жестоки наранявания на дясната си ръка след инцидент на рали преди 6 години. След катастрофата полякът не можеше да използва пълноценно ръката си и прекрати кариерата си в Гран при. Той започна да кара в световния рали шампионат, където бе до миналата година, но не постигна успехи. Наскоро той подписа договор с екипа на ByKolles за пълен сезон в световния шампионат за издръжливост (WEC).

В последните няколко години Кубица показа интерес към завръщането към едноместни болиди, като изпробва симулатора на Мерцедес за F1 и дори получи предложение да направи реални тестове на пистата. Тогава Кубица ги отхвърли, като смяташе, че не е готов за подобно нещо. Сега обаче смята, че това не би било проблем.

„Преди 3 години ми предложиха възможност да тествам кола от F1, но в този момент нямах увереността, че ще се справя добре, сподели Кубица пред motorsport.com. – Знам, че често се случва така, че шансовете идват веднъж, но винаги съм искал да съм сигурен в моето състояние и какво мога да направя. И ако не съм, винаги си казвах: забрави за това.”

Запитан дали сега бил приел оферта да тества болид от F1, Полякът отговори: „Да, би искал да изпробвам кола от F1. Мина доста време откакто карах такава за последно. Мисля, че мога да го направя добре сега. Опитах много симулатори и съм убеден, че бих карал на 80% от пистите в календара. Но не на всички. И трябва да отбележа, че тестовете са едно нещо, а състезателните уикенди съвсем друго.”