Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица ще има проблеми, ако се върне в F1, смята Маса

Кубица ще има проблеми, ако се върне в F1, смята Маса

44
0

Роберт Кубица ще има проблеми ако се върне във Формула 1. Това смята пилотът на Уилямс Фелипе Маса. Екипът от Гроув продължава да проучва възможностите си за титуляр за следващия сезон.

Сред кандидатите са именно Маса и Кубица, който тази година кара за първи път болид от F1 след 6 години пауза заради тежките контузии на дясната си ръка.

Другите два претенденти за мястото в екипа на Франк Уилямс са Пол ди Реста и Паскал Верлайн. В момента изглежда, че най-големи шансове имат Маса и поляка, като се появиха информации, че последният дори вече е бил избран от Уилямс.

Повод за тези спекулации бе информация в бразилските медии, че Кубица се е представил по-добре от Ди реста на тестовете в Унгария с болида от 2014 г. Техническият директор на тима Пади Лоу опроверга това, като каза, че всички варианти още са възможни и решение не е взето.

„Първо нямам идея как той кара, каза Маса. – Честно казано не мога да правя това, което той прави – да кара само с една ръка. Невъзможно е за мен да повярвам, че той няма да страда в някои от състезанията с колите, които караме днес.

Те са много по-трудни за пилотиране от физическа гледна точка. Уважавам това, което той прави и това е страхотно. Но не мога да повярвам, че той няма да има проблеми.“

Маса също така смята, че Ди Реста няма да е добър избор за тима, като според него последните изяви на шотландеца в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) не са убедителни. Пол завърши 15-и, 8-и, 5-и и 11-и в 4-те последни сезона в DTM, в които участва след последната си година в F1 досега (2013 г).

„Не смятам, че той е правилният пилот за тима, който да развива колата и да показва резултатите, които трябва, коментира още бразилецът. – Освен това не мисля, че той върши добра работа там където се състезава. Но това е само мое мнение.“