Начало Други Кубица ще участва в 24-те часа на Дубай

Кубица ще участва в 24-те часа на Дубай

45
0
Роберт Кубица

Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица обяви, че ще участва в 24-те часа на Дубай на 12-14 януари. Полякът се състезава във Формула 1 от 2006 до 2010 г., но след ужасен инцидент на рали през 2011 г. преди старта на сезона, контузиите по ръката не му позволиха повече са се състезава в болид от най-висок ранг.

Заради това Кубица се насочи към WRC, където участва редовно в периода 2013-2015 г. През миналата година след отпадането си в Монте Карло, Роберт се отказа от ралитата и участва в 12-те часа на Муджело и 6-те часа на Рим на Валелунга. След това прави тестове с прототипа на ByKolles за Льо Ман във висшата категория LMP1.

„Бих искал да потвърдя, че ще участвам в състезанието в Дубай на 12-14 януари, заяви полякът, който през миналия сезон кара в един от кръговете на Renault Sport Trophy на Спа. – Ще се присъединя към един от националните отбори с автомобил Порше GT3 и ще се опитам да карам в 24-часово състезание.”

През миналата година в 24-те часа на Дубай участва и българският пилот Павел Лефтеров с Ginetta G55, но не успя да кара в самото състезание, след като преди това колата беше разбита от съотборника му Марк Спийкъруз, който бе замесен в катастрофа.