Начало Рали Доказах теорията си, че темпото ми на чакъл е по-добро от това...

Доказах теорията си, че темпото ми на чакъл е по-добро от това на асфалт, заяви Кубица

36
0

Роберт Кубица потвърди по време на рали Испания – единствената надпревара във WRC календара, която се провежда на смесена настилка, че темпото му на чакъл понастоящем е по-добро от това на асфалт.

Полският пилот, управляващ подготвен от М-Спорт Форд Фиеста RS WRC, премина повече от добре по етапите през първия ден на надпреварата (на чакъл). При промяната на настилката обаче се появиха някои механични проблеми, като освен това той повреди предно дясно колело на автомобила си. Това го върна много назад в колоната.

Въпреки разочарованието си Роберт не се отпусна и продължи да поддържа добра скорост, за да трупа опит по отсечките. Той работи и по бележките заедно с навигатора си Мачией Шжепаняк. В крайна сметка се класира 17-ти.

– Двамата с Мачией изпитваме смесени чувства след финала – призна Кубица. – По време на трите дни на ралито имаше някои положителни, както и отделни негативни моменти. Смятам, че накрая установихме добър ритъм. В последната отсечка направих едно от най-добрите си карания на асфалт, но въпреки това бях на значителна разлика от лидерите, което е малко странно. Смятам, че потвърдих теорията си, че темпото ми на чакъл всъщност е по-добро. Но сега приключихме с ралитата на асфалт и ни остава само Уелс, където всичко ще е напълно различно.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън отбеляза, че е бил много впечатлен от карането на полския пилот и решимостта му да продължи:

– Роберт никога не се отказва и това е безкрайно вдъхновяващо. Върна се в състезанието по правилата на Рали2 и натрупа още ценен опит за бъдещето.