Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица води преговори с Уилямс да заеме поддържаща роля в екипа

Кубица води преговори с Уилямс да заеме поддържаща роля в екипа

32
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица води преговори с екипа на Уилямс да заеме поддържаща роля в тима от тази година, съобщава Motorsport, позовавайки се на свои източници. Полякът бе основният фаворит за второто титулярно място в тима до началото на миналия месец.

След тестовете в Абу Даби след края на миналия сезон обаче се оказа, че Сергей Сироткин, който също кара в изпитанията, е показал по-добра скорост в квалификационен режим в една бърза обиколка. Освен това руснакът разполага с $15 милиона спонсорски пари от SMP Racing.

Така Сироткин се превърна в главния канидат за последното останало място в решетката за 2018 г. като се очаква да подпише 2-годишен договор и това да бъде обявено официално следващата седмица. Съотборник ще му бъде Ланс Строл.

Кандидати за мястото бяха още Пол ди Реста, Паскал Верлайн и Дани Квят, като руснакът стана пилот по развитието на Ферари. Според информацията преговорите са за възможността Кубица да помага при развитието на колата и извличането на повече скорост с потенциал за още обиколки за него на пистата.